Emergency First Response

Misverstanden

Een wijd verbreid misverstand rond de PADI EFR-cursussen is dat het zou gaan om trainingen voor Rescue duikers, Divemaster en instructeurs die daarmee slachtoffers van een duikongeval beter zouden moeten kunnen helpen. De inhoud van de EFR-cursus en de doelgroep waarvoor dit geschikt is moet je echter breder zien. De PADI EFR-cursus is ook geschikt om te volgen als je geen duiker bent of bijvoorbeeld een beginnende duiker. Ook gaat de inhoud veel verder dan alleen hulp verlenen aan duikers.

Waarom Emergency First Responder worden?

Wanneer zich een medisch noodgeval voordoet, aarzelen getrainde omstanders soms om in actie te komen. Waarom? Omdat ze in ontkenning zijn, of omdat ze bang zijn om iets verkeerd te doen?

In een noodsituatie is aarzeling normaal. Als je niet vertrouwd bent met de procedures voor noodhulp kan dat heel intimiderend en ingewikkeld lijken. Tijdens de Emergency First Response® (EFR) training leren we mensen de nodige stappen in de juiste volgorde te verrichten, zodat je de juiste dingen op het juiste moment doet. Je leert hoe je als hulpverlener zorg moet toepassen waarbij je dezelfde prioriteiten aanhoudt die medische beroepszorgverleners aanhouden.
De EFR cursus is dus toegankelijk voor iedereen, ongeacht of je duikt of over welke duikervaring je beschikt. De EFR cursus is daarom niet hetzelfde te beschouwen als een reguliere duikcursus. De instructeurs worden ook apart als EFR instructor voor het geven van deze cursussen opgeleid.

Vereisten:

  • Geen minimumleeftijd

 EFR-cursussen

De volgende EFR-cursussen zijn gebaseerd op internationaal erkende medische richtlijnen voor spoedeisende zorg.

CPR & AED
Deze cursus richt zich op reanimatie en het gebruik van een AED (automatische, externe defibrillator). Hiermee komt de cursus tegemoet aan de vereisten van veel bedrijven en overheidsinstanties. De cursus wordt vaak gecombineerd met de First Aid at Work-cursus.

Primaire zorg (reanimatie)
Deze cursus brengt je de stappen en technieken bij om met levensbedreigende noodgevallen om te gaan. Je oefent acht vaardigheden voor hulpverlening aan patiënten die niet ademen, geen hartslag hebben, mogelijk een dwarslaesie hebben, in shock zijn of een ernstige bloeding hebben. Je leert hoe je moet reanimeren en de patiënt voortdurend moet monitoren om hem elke mogelijke kans op overleven te bieden als de medische hulpdiensten nog niet ter plaatse zijn.

Secundaire zorg (eerste hulp)
Aangezien veel medische condities niet levensbedreigend zijn en de medische hulpdiensten soms vertraging hebben of niet beschikbaar zijn, leert deze cursus je hoe je eerste hulp kunt bieden waarmee je pijn bij een patiënt kunt verlichten en de kans op verder letsel kunt verkleinen. Je leert diverse vormen van verwondingen en kwalen te herkennen en vast te stellen, en oefent verbinden en spalken.

Voor meer inlichtingen info@bubbles-en-fun.be en vermeld je telefoon nr. voor verdere vragen.

Van zodra we het voorschot van cursusgeld hebben ontvangen bezorgen we je een toegangscode voor het theoriegedeelte van de cursus.